Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Komisioni Evropian miratoi subvencionimin e fluturimeve çarter

Foto: Rojters

Komisioni Evropian miratoi subvencionimin e fluturimeve çarter të organizuara nga operatorët turistikë deri në Bullgari, njoftoi Ministria e Turizmit. Kjo do të ndihmojë një nga sektorët më të prekur – turizmi. Subvencionimi është 35 euro për çdo vend të turistit për fluturim me kapacitet minimum 100 vende. Sipas ministres së re të turizmit Marijana Nikollova subvencionimi do të shtojë interesin e operatorëve të huaj turistikë ndaj Bullgarisë.

Më shumë nga rubrika

KE-ja miratoi ridrejtimin e 511 milion euro për të ndihmuar ekonominë bullgare

Komisioni Evropian ka miratuar një ndryshim në programin bullgar “Inovacionet dhe Konkurrenca”, i cili do të lejojë mobilizimin e 511 milion euro nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe Fondi i Kohezionit. Ata do ta ndihmojnë ekonominë bullgare..

botuar më 20-11-26 2.25.MD

Pas një maratone parlamentare 3 ditore deputetët miratuan buxhetin e shtetit për vitin 2021

Të ardhurat e planifikuara janë për 24.3 miliardë euro. Shpenzimet janë për 26.8 miliardë euro. Deficiti është pothuajse 2.56 miliardë euro, që është 4% e PBB-së. Qeveria do të jetë në gjendje të mbulojë deficitin duke grumbulluar një borxh prej..

botuar më 20-11-26 12.45.MD

Planifikojnë vaksinim kundër Covid-19

Qeveria po propozon lidhjen e një kontratë për blerjen e vaksinës Janssen kundër koronavirusit, sipas një projektvendimi të Këshillit të Ministrave, i cili është paraqitur në parlament. Propozohet që parlamenti të miratojë pjesëmarrjen e Bullgarisë..

botuar më 20-11-26 12.26.MD