Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nxënës bullgarë fituan medalje në Olimpiadën Ndërkombëtare të Kimisë

Foto: arkiv

Në Edicionin e 52-të online të Olimpiadës Ndërkombëtare të Kimisë (IChO 2020)morën pjesë 240 nxënës nga 60 shtete. Nxënësit bullgarë fituan një medalje të argjend dhe tri të bronzta. Medaljen e argjend e fitoi Damjan Francov nga Gjimnazi Matematikor në Sofje. Medalje të bronzta fituan Georgi Nedjallkov dhe Teodora Masljankova gjithashtu nxënës në Gjimnazin Matematikor në Sofje dhe Pavell Nikollov nga Gjimnazi Matematikor në Pllovdiv.


Më shumë nga rubrika

Ulet besimi i bullgarëve tek qeveria, por rritet tek Bashkimi Evropian

Që nga prilli deri në korrik në Bullgari është rritur besimi ndaj BE-së 4.0 deri në 4.5 sipas shkallës prej 10 pikësh. Mirëpo qytetarët bullgarë i kanë dhënë qeverisë një vlerësim shumë të keq për periudhën e krizës – nga 3.3 gjatë prillit deri në..

botuar më 20-09-28 12.27.MD

Agjentët për përjetim të parrezikshëm në aeroport – tanimë dhe tek ne

Në kohëra të covid pandemisë fluturimet me ulje në aeroportet ndërkombëtare janë një përjetim stresues. Por, frika nga e panjohura dhe nga pasiguria nuk janë pengesë për një shumicë njerëzish të bëjnë gati bagazhin e tyre dhe t'i drejtohen..

botuar më 20-09-28 10.57.PD

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës..

botuar më 20-09-27 6.05.PD