Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në lokalet dhe restorantet tashmë ofrohet verë dhe birë me TVSH më të ulët

Foto: BGNES

Nga 1 gushti 2020 deri në fund të vitit në fuqi është çmimi më i ulët i verës dhe i birës që ofrohen në lokalet dhe restorantet. Ulja nga 20 në 9 për qind të TVSh-së është edhe për shërbimet turistike, sallat sportive, pishinat. Transportimi i rastësishëm i turistëve gjithashtu do të jetë me tatim më të ulët.


Më shumë nga rubrika

Ku qëndron Bullgaria në drejtimin e Covid-krizës mes shteteve nga Evropa Juglindore

Si kriza, e shkaktuar nga shpërndarja e koronavirusit, ndikon mbi ekonomitë dhe sistemet shëndetësore të vendeve nga Evropa Juglindore? Biznes-platforma regjionale SeeNews po mundohet të ndjekë se cilat janë perspektivat për rivendosjen e tyre të..

botuar më 20-08-12 4.34.MD

Industria përpunuese shënon rritje

Gjatë qershorit industria përpunuese shënoi rritje në krahasim me majit 2020. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave prodhimi i automobilave, rimorkiove dhe gjysmë rimorkiove u rrit me 73.2 për qind, ndërsa i mobilieve me 24 për qind. Te..

botuar më 20-08-10 3.59.MD

Bullgarët janë pesimistë sa u përket të ardhurave të tyre, investojnë në kursime

Bullgarët mbeten pesimistë për gjendjen e tyre financiare gjatë 12 muajve të ardhshëm, tregon një studim-anketë e Institutit Kombëtar të Statistikave zhvilluar  gjatë muajit korrik të këtij viti në bazë të metodës sy më sy. Megjithëse qëndrimet për..

botuar më 20-08-10 2.08.MD