Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një meny speciale do t'u prezantojë turistëve kuzhinën tradicionale të regjioneve të ndryshme në Bullgari

kuzhina bullgare: sarma me lakër arme
Foto: arkiv

Tanimë po punohet mbi krijimin dhe formimin e një menyje kombëtare bullgare, në të cilën përzgjidhen gjellët tradicionale dhe verërat karakteristike për vendin. Ideja është që kjo të mund të plotësojë përfytyrimin dhe njohjen e turistëve të huaj për Bullgarinë. Kjo u bë e qartë në takimin e ministres së turizmit Mariana Nikollova dhe të rektorit të Universitetit të Teknologjisë Ushqimore në qytetin Plovdiv-Pllamen Mollov. Çdo një nga regjionet në vend do të prezantohet me ushqimin dhe verën karakteristike për të, me të cilën  do të nënvizohet veçoria e tij. Nga ministria venë në dukje se gjatë viteve të fundit gurme-turizmi bëhet gjithnjë e më i njohur.


Më shumë nga rubrika

Lejlekët në fshatin Baniçan vërehen nga mijëra njerëz

Në fshatin Baniçan, në Bullgarinë Jugperëndimore, të njohur si “fshati i lejlekëve”, prej disa vjetëve kanë kamera për mbikëqyrje të vazhdueshme të njërës prej foleve të shumta të lejlekëve. Ideja është e vatrës së kulturës vendase “Izgrev-1930” dhe..

botuar më 21-04-10 9.35.PD

30 vjet nga paraqitja e toto-milionerit të parë në Bullgari

Gjatë vitit 1957 është krijuar totalizatori sportiv Bullgar me idenë, që përmes organizimit të lojërave të lotarisë dhe të basteve sportive, të mund të ndihmojë edukimin fizik dhe sportin tek ne. Kurse historia e toto /lloto/ milionerëve bullgarë..

botuar më 21-04-10 8.30.PD
Nikollaj Rukavishnikov dhe Georgi Ivanov

42 vjet nga fluturimi i parë i një bullgari në Kozmos

Më 10 prill 1979 në orën 20 e 34 minuta, anija kozmike Sojuz-33 u lëshua në orbitën rreth Tokës. Me të fluturoi kozmonauti i parë bullgar Georgi Ivanov . Ai bën 31 orbita të plota rreth Tokës. Në bordin e anijes është së bashku me kozmonautin..

botuar më 21-04-10 8.05.PD