Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Protesta antiqeveritare shpalli “Kryengritje të Madhe Popullore"

Foto: BTA

Protesta me emrin “Kryengritje e Madhe Popullore” priti deputetët ditën e parë të stinës së re politike. Protestuesit bëjnë prova që të kalojnë përmes gardhave të policisë dhe ta sulmojnë Parlamentin. Për herë të parë seanca e Parlamentit do të zhvillohet në sallën e re plenare, e cila ndodhet në godinën e ish-partisë partiake që nga koha e komunizmit.

Presidenti Rumen Radev bëri të ditur se do t’i drejtohet popullit dhe Parlamentit. Mbrëmja e 55 e protestave kaloi qetë dhe ishte më e shkurtër për shkak të përgatitjes së ngjarjes së sotme.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 429

Korridoret e gjelbra të vaksinimit po mbeten 274 000 doza të vaksinës Covid-19 të Pfizer mbërritën në Bullgari më 10 maj. Vetëm në maj furnizimet e 4 vaksinave do të jenë 2 milion. 2.5 milion doza të tjera priten në qershor, njoftoi..

botuar më 21-05-10 8.20.MD

Bullgaria mban qëllimin për të zëvendësuar levën me euron në 2024

Megjithëse deficiti do të tejkalojë kriteret për të hyrë me zonën e euros, Bullgaria mban qëllimin e vendosjes së monedhës unike në vitin 2024. Kjo thuhet në programin e konvergjencës për periudhën 2021-2023, votuar më 5 maj nga kabineti dhe botuar..

botuar më 21-05-10 8.14.MD
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

botuar më 21-05-10 6.43.MD