Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ulje dramatike ekonomike prej 10% gjatë tremujorit të dytë

Foto: Pixabay

Gjatë tremujorit të dytë ekonomia bullgare u tkurr 10% në krahasim me tre muajit e parë të vitit dhe shënoi uljen më dramatike sipas bazës vjetore prej 8.5% që nga viti 1997. Të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave janë për periudhën e masave më të rrepa kundërepidemike, të cilat kishin qëllim për ta kufizuar përhapjen e Covid-19.

PBB-ja u ul gjatë tremujorit të dytë të 2020-ës 10% në krahasim me tre muajit e parë, kur u rrit 0.3%. Ky është tremujori më i keq i Bullgarisë që nga një çerek shekulli. Për tremujorin e dytë PBB-ja është 14 mlrd euro, ose nja 2016 euro për frymë të popullsisë.

Më shumë nga rubrika

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

botuar më 21-04-16 7.15.PD

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

botuar më 21-04-15 10.19.PD
Valdis Dombrovskis

Valdis Dombrovskis para BNR-së: Bullgaria mund të aplikojë euron gjatë vitit 2024

"Bullgaria është ende duke punuar mbi planin e rimëkëmbjes - veçanërisht në pjesët për qëllimet e gjelbra dhe përfshirjen sociale, përpara se ta paraqesë atë në Bruksel," vuri në dukje Zëvendës Presidenti i Komisionit Evropian Valdis Dombrovskis para..

botuar më 21-04-13 5.45.MD