Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Akuzuan ish-nëpunës të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit

Foto: arkiv

Prokuroria e Specializuar parashtroi në Gjykatën e Specializuar akuza kundër ish-Kryetarit të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit Petër Harallampiev, ish-kryesekretarit të Agjencisë Krasimir Tomov dhe akoma dy nëpunësve të tjerë. Ata në cilësinë e tyre të nëpunësve zyrtarë si grup kriminal kanë kërkuar dhe kanë marrë ryshfete për lëshimin e certifikatave të paligjshme për prejardhje bullgare shtetasve të huaj. Kanë tregtuar gjithashtu me ndikim dhe i kanë larë paratë nga aktivitetet e tyre kriminale.

Objekt i veprimtarisë së tyre kriminale kanë qenë kryesisht shtetas të shteteve nga Ballkani Perëndimor, si dhe të shteteve, të cilat nuk janë anëtare të BE-së, ku ka popullsi sllave, thuhet në akuzë.

Më shumë nga rubrika

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë

Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e Shtabit Operativ Kombëtar. “Që të gjithë..

botuar më 20-10-22 2.33.MD

Një video prezanton Bullgarinë si IT qendër me tradita

Një kompani bullgare përhapi video kushtuar sektorit teknologjik në Bullgari, bëri të ditur Radio Sofja e BNR-së. Videoja prezanton përvojën dhe traditat shumëvjeçare të vendit tonë në fushën e inovacioneve. Janë përfshirë shembuj më të ndryshëm,..

botuar më 20-10-21 2.12.MD

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

botuar më 20-10-21 12.09.MD