Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Borxhi i Jashtëm Bruto i Bullgarisë po rritet

Foto: arkiv

Borxhi i Jashtëm Bruto i Bullgarisë në fund të korrikut të vitit 2020 është 35 miliardë e 611 milionë euro. Kjo është 62.7% e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) të vendit, njoftoi Banka Popullore Bullgare.

Në krahasim me vitin e kaluar borxhi rritet me 581,1 mln euro. Borxhet afatgjata janë 27 miliardë e 744 milionë euro, ose 78% e tërë borxhit të jashtëm bruto.

Borxhi bruto i sektorit të administrimit shtetëror është 5 miliardë e 681 milionë euro, ose 10% prej PBB-së së vendit. Në krahasim me korrikun e vitit 2019 ai rritet me 4.7%, ose me 254 milionë euro, saktësoi Banka Popullore Bullgare.

Më shumë nga rubrika

Ljubomir Kyçukov: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe - akoma larg

Bullgaria duhet të jetë aktive në negocimin e marrëdhënieve të saj me Britaninë e Madhe pas Brexit, por të bazohet mbi interesat e përbashkëta të Bashkimit Evropian. Këtë pozitë mbrojti diplomati bullgar Ljubomir Kyçukov në intervistën e tij përpara..

botuar më 20-10-22 7.05.PD

Pse blloku i 7-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është me rëndësi për Bullgarinë?

Qeveria i dha dritë jeshile procedurës së ndërtimit të reaktorit të 7-të bërthamor të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Aktualisht ky central i vetmi atomik bullgar disponon dy reaktorë rusë me kapacitet me nga 1000 megavat secili. Ata..

botuar më 20-10-21 7.05.PD
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

botuar më 20-10-20 1.58.MD