Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Biznesi është kundër ndryshimit të sistemit tatimor

Foto: arkiv

Nuk duhet të ndryshohet sistemi funksionues fiskal, i cili siguron një buxhet të balancuar, deklaroi Dhoma Tregtare Industriale Bullgare me rastin e propozimit të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura /KNSB/ për reformë tatimore. Në këtë situatë ekonomike, për të cilën është vështirë të bëhen prognoza, kur pritet ulje e Produktit të Brendshëm Bruto mbi 7%, sipas Dhomës Tregtare Industriale Bullgare çdo një ndryshim në sistemin tatimor mund të shkaktojë kaos ndër biznesin dhe qytetarët.

Para disa ditësh KNSB propozoi që të ketë një minimum, sa është paga minimale në vend, për të cilin to mos ketë tatim, 15% tatim mbi të ardhurat e personave fizikë dhe juridikë dhe pakësim të tarifës së TVSH-së – 15%. Aktualisht në vend ka tatim të sheshtë – 10% dhe TVSH- 20%.

Më shumë nga rubrika

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

botuar më 21-12-03 12.48.MD
Nikolla Minçev

Nikolla Minçev është kryetar i ri i Kuvendit Popullor

Deputetët e Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor zgjodhën për kryetar të Parlamentit Nikolla Minçev nga partia “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Ai u mbështet me 158 vota. Minçev është jurist dhe ka përvojë të gjatë si avokat. Ai është specialist..

botuar më 21-12-03 11.57.PD

Bullgaria kërkon rregullime në politikën e gjelbër të BE-së

Vendet e BE-së duhet të vendosin vetë se si të arrijnë qëllimet e përbashkëta të politikës së gjelbër të komunitetit sipas mundësive të tyre. Si një vend më i varfër, Bullgaria beson se qëllimet e përdorimit të energjisë së pastër për ngrohje dhe..

botuar më 21-12-03 10.35.PD
Подкасти от БНР