Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bashkimi i Gjyqtarëve kërkon arsye për çlirimin e kryeprokurorit

Ivan Geshev
Foto: BNT

Bashkimi i Gjyqtarëve dëshiron që Këshilli i Lartë Gjyqësor të shqyrtojë a ka bazë për çlirimin e kryeprokurorit Ivan Geshev nga posti para afatit. Organizata insiston që të kontrollohet a është shkelur parimi kryesor për neutralitet politik në deklaratat publike e kryeprokurorit. Kërkohet vlerësim nëse prestigji i pushtetit gjyqësor është i dëmtuar nëpërmjet kthimit të akuzës në qendër të pushteti politik pavarësisht nga procedurat demokratike të kërkimit të përgjegjësisë. Si shembull tregohen incizimet e përhapura nga mjetet speciale të zbulimit.

Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov në Çirpan

Kryeministri Borisov: “Muaji mars do të jetë kritik”

“Hapja e restoranteve nuk do të thotë se të gjithë duhet të shkojnë atje dhe të infektohen”, deklaroi Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në qytetin Çirpan (Bullgari Qendrore). Kryeministri nënvizoi se shpreson tek ndjenja e vetë-ruajtjes dhe..

botuar më 21-02-27 2.29.MD
Prof. Asen Balltov

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit

Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të rivendosen kur mbërrijnë në vend sasi më të mëdha prej..

botuar më 21-02-27 12.53.MD
prof. Kantarxhiev

Ata të cilët e kanë kaluar koronavirusin mund të vaksinohen me një dozë

Ende nuk është e qartë se kur do të fillojnë të punojnë “korridoret e gjelbra” të vaksinimit kundër koronavirusit, njoftoi para televizionit bTV prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare. Ai e quajti..

botuar më 21-02-27 12.47.MD