Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria ka avancim në mbrojtjen e pakicave kombëtare

Foto: coe.int

Bullgaria ka avancim në aplikimin e konventës për mbrojtjen e pakicave kombëtare. Këtë e tregon raporti i ri i Këshillit të Evropës, transmetoi BTA.

Autoritetet përfshihen në luftimin e antisemitizmit. Financimi i feve merr në konsideratë dobitë për bashkësinë myslimane. Përpjekjet për akses me arsimin ndihmuan që më shumë fëmijë romë të frekuentojnë shkollat.

Legjislacioni kundër fjalës së urrejtjes është i kënaqshëm, por rastet e ndëshkimit për krime nga urrejtja nuk janë të shpeshta.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 366

Asnjë version brazilian, afrikano-jugor ose nigerian i Covid-19 nuk është zbuluar tek ne Mbi 85 për qind e viruseve që qarkullojnë në vendin tonë janë nga lloji britanik i koronavirusit, tha para BNT Prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i..

botuar më 21-03-08 6.11.MD

Koronavirusi pritet të bëhet sezonal

Më 8 mars një vit më parë në Bullgari u raportuan të infektuarit e parë me koronavirus dhe ata tashmë janë mbi 260 000. Covid-19 ka të ngjarë të bëhet sezonal, tha para Radios Kombëtare Bullgare Prof. Todor Kantarxhiev drejtor i Qendrës Kombëtare..

botuar më 21-03-08 5.41.MD

Pritet një rritje e rendimenteve të grurit

Gati 5.8 milion tonë grurë do të prodhohen nga Bullgaria në 2021. Parashikimi u bë nga Qendra për Kërkime Ekonomike në Ekonominë Rurale, njoftoi BTA. Kjo është 15 për qind më shumë se fitimet në vitin 2020. Sipas parashikimeve të para të Qendrës,..

botuar më 21-03-08 3.49.MD