Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Evropiane për Luftim të Trafikimit me Qenie Njerëzore

Foto: arkiv

Me iniciativë të Komisionit Evropian 18 tetori është shpallur Ditë kushtuar viktimave të trafikimit të njerëzve. Qëllimi është që të rritet niveli i informimit të shoqërisë mbi këtë problem në plan botëror.

Çdo vit rreth 300 shtetas bullgarë, 85% prej të cilëve janë femra, janë gënjyer dhe shfrytëzuar seksualisht në vend dhe jashtë shtetit, thuhet në njoftimin e Komisioni Kombëtar për Luftimin e Trafikut të Njerëzve.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 271

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit..

botuar më 20-12-03 7.30.MD
Ministri Angellov

Vaksinimi kundër COVID-19 vetëm me pëlqimin e informuar

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit të..

botuar më 20-12-03 3.37.MD

Komisioni Evropian ngriti padi kundër Bullgarisë për shkak të ndotjes së ajrit

KE-ja ngriti padi para Gjykatës së BE-së kundër Bullgarisë për shkak të moszbatimit të vendimit të Gjykatës për cilësinë e ajrit atmosferik dhe shkeljen e vazhdueshme të vlerave të lejuara të grimcave të pluhurit. Kërkesa mund të çojë në vendosjen..

botuar më 20-12-03 3.28.MD