Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Armenët nga Varna protestuan kundër konfliktit në Nagorni Karabah

Foto: BNT

Armenët bullgarë në Varna organizuan një procesion paqësor me automjete në përkrahje të bashkatdhetarëve të tyre – viktima të konfliktit në Nagorni Karabah, informoi Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT).

Dhjetëra automobila të zbukuruar me flamuj armenë dhe bullgarë kaluan përmes tërë qytetit, që të ndalojnë në sheshin “Gjenerali Antranik Ozanjan” në lagjen Gallata. Atje përfaqësuesit e bashkësisë armene në Bullgari lexuan një deklaratë zyrtare, me të cilën ngulin këmbë para Parlamentit Evropian për objektivizëm dhe veprime konkrete, që të ndalojë konflikti ushtarak.

Më shumë nga rubrika

Vizatim - Dajana Vasileva, 10 vjeç

Covid-19 në Bullgari: Dita e 262

Numër më i lartë i të vdekurve dhe i të shëruarve nga Covid-19 në Bullgari gjatë 24 orëve të fundit 3146 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit, tregon Portali Unik Informativ. Nga 7244 PCR teste të realizuara të..

botuar më 20-11-24 7.23.MD

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

botuar më 20-11-24 7.09.MD

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD