Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria përfshihet në “Natën Evropiane të Shkencëtarëve 2020”

Foto: bas.bg

Me projektin “Një ditë në jetën e akademikut” nga data 20 tetor Bullgaria fillon pjesëmarrjen e saj në iniciativën “Nata Evropiane e Shkencëtarëve 2020”. Në një sërë takimesh nxënësit do të njihen me punën e studiuesve më të shfaqur dhe do të ndjekin se si kalon dita e tyre, bëri të ditur Akademia Bullgare e Shkencave. Pas kësaj mysafirët do të përshkruajnë përshtypjet e tyre në një ese me temë “Një ditë në jetën e akademikut”.

Mbi 300 shkencëtarë bullgarë do të përfshihen në iniciativën “Nata Evropiane e Shkencëtarëve 2020”. Kulmi do të jetë më 27 nëntor nga ora 15.00 deri në orën 21.00 në mbi 25 vendbanime, përfshi këtu dhe në bordin e anijes “Akademik” për studime kërkimore dhe në linjën me trase të ngushtë në Rodope, transmetoi BTA.


Më shumë nga rubrika

450 leva /230 euro/ mesatarisht pritet që të harxhojnë bullgarët në ditën e të premtes së zezë

Kalimi i orëve sa më të gjata përpara kompjuterit ose pajisjes mobile, padyshim që çon deri në një ndryshim të zakoneve të shumta të krijuara në jetën e përditshme. Mes tyre kuptohet është dhe pazari, të cilin ne e realizojmë gjithnjë e më shumë online,..

botuar më 20-11-27 7.15.PD

“Nata e Shkencëtarëve” në një format online dhe me një mundësi të zgjeruar për të marrë pjesë

Institucione arsimore nga 25 vendbanime në vend, mes të cilave Sofja, Plovdivi, Stara Zagora, Ruse, Varna, marrin pjesë në programin e sivjetshëm të “Natës Evropiane të shkencëtarëve” 2020. Për shkak të pandemisë botërore nga Covid-19, ngjarja do të..

botuar më 20-11-27 5.25.PD

Çdo vit mbi 1 000 000 gra bullgare i nënshtrohen dhunës

Më 25 nëntor e gjithë bota shënoi Ditën Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave. Data është e caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Përgjithshëm të OKB-së gjatë dhjetorit të vitit 1999. Atëherë Organizata Botërore u bën thirrje..

botuar më 20-11-26 1.25.MD