Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Vasill Velev
Foto: BGNES

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të kompensohet gjatë vitit 2021. Sipas Velevit në vitin 2021 duhet të ndërmerren masa në përkrahje të punësimit dhe të të ardhurve, si dhe të investimeve në ekonomi.

Sipas Velevit rritja e pensionit minimal parashikuar nga pushtetarët është një hap i gabuar dhe jo adekuat. Pensioni duhet të jetë në varësi të kontributit të sigurimit. Për ata që janë me pensione të ulëta, atëherë duhet të hyjë në fuqi mbështetje sociale. Një politikë e gabuar është edhe rritja e rrogës minimale në sfondin e rritjes së papunësisë dhe uljes së produktit të brendshëm bruto.


Më shumë nga rubrika

Ministri Llëçezar Borisov

Humbjet për Produktin e Brendshëm Bruto mund të arrijnë 500 mln euro

Si Ministër i Ekonomisë nuk desha ta mbyllnim sektorin, por e rëndësishmja është se kjo është vetëm për 3 javë. Më 21 dhjetor biznesi përsëri do të punojë. Ne duhet të marrim parasysh situatën e epidemisë dhe të mendojmë për shëndetin e njerëzve...

botuar më 20-11-26 11.53.PD

Sektori i bujqësisë është ndër më pak të prekurit nga pandemia

Vlera e shtuar bruto e krijuar në bujqësi, pylltari dhe peshkim në vitin 2019 arriti gati 3.9 miliard levь (rreth 2 miliardë euro), një rritje prej 4.1% krahasuar me 2018. Këtë e tregon analiza në raportin vjetor mbi gjendjen dhe zhvillimin e..

botuar më 20-11-25 4.49.MD

Shkupi ngrin investimet në Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Maqedonia e Veriut përkohësisht heq dorë nga investimi në Centralin Atomik Elektrik “Belene” dhe orientohet te centrali grek i gazit në Aleksandrupolis. Këtë e shpalli para një forumi energjetik në Shkup drejtori ekzekutiv i Shoqatës Aksionare..

botuar më 20-11-25 9.41.PD