Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti Rumen Radev u dorëzoi çmime bullgarëve të shquar në fushën e kulturës

| rinovuar më 20-10-26 6.23.MD
Foto: president.bg

Kreu i Shtetit Rumen Radev u dorëzoi urdhra bullgarëve të shquar. Rumen Radev tha se krenohet për t’i dhënë këto çmime në vigjilje të 1 nëntorit – Dita e Iluministëve bullgarë.

Ivan Terziev – regjisor dhe pedagog, mori urdhrin “Shenjtorët Kirill dhe Mertodij” me gjerdan. Regjisori Nikollaj Georgiev, Rashko Ivanov, i cili ka punuar shumë vite me radhë në fushën e marrëdhënieve bullgaro-kroate akademike dhe arkitekti Llozan Llozanov morën urdhrin “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” – shkallë e parë. Donka Koprinkova, dirigjente dhe udhëheqëse artistike e korit “Sllavjansko Edinstvo” (“Uniteti Sllav”) mori urdhrin “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” – shkallë e dytë.

Me urdhrin “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” shkallë të parë u dekorua profesori Nikollaj Zheçev për kontributin e tij në shkencën historike. Studimet e tij kushtuara luftërave revolucionare të bullgarëve gjatë Rilindjes gjejnë njohje si në vendin tonë ashtu edhe jashtë shtetit.

Profesoresha Nevena Caçeva gjithashtu u dekorua me urdhrin “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” shkallë të dytë për kontributin e saj në zhvillimin e arsimit mjekësor. Ajo është themeluesja dhe udhëheqëse e parë e katedrës “Mjekësi të punës” pranë Universitetit Mjekësor në Sofje.

Me medalje “Për merita” u dallua bashkëpunëtori i vjetër shkencor doktor Aleksandër Skordev për punën e tij në shkencat inxhinierie dhe për praktikën e tij si fizikan.Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 265

Mjekët familjarë tashmë do të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19 Që nga sot mjekët familjarë do të mund të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19, njoftojnë reporterët e BNR-së – “Horizont”. Kjo mund të ndodhë edhe në..

botuar më 20-11-27 6.02.MD

Mjekët familjarë tashmë do të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19

Që nga sot mjekët familjarë do të mund të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19, njoftojnë reporterët e BNR-së – “Horizont”. Kjo mund të ndodhë edhe në mënyrë elektronike. Kushti është që pacienti të ketë të paktën dy nga simptomat e..

botuar më 20-11-27 5.54.MD

Presidenti Rumen Radev: Maqedonia e Veriut në BE - pa gjuhë urrejtjeje

Presidenti Rumen Radev tha se Bullgaria duhet të bjerë dakord për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore në Bashkimin Evropian, pasi njihen faktet objektive historike dhe "kur procesi i zhdukjes së gjuhës së urrejtjes dhe..

botuar më 20-11-27 5.29.MD