Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeministri tha se sistemi ynë i transportimit të gazit është i modernizuar dhe reversiv

Foto: BTA

Sistemi bullgar i transportimit të gazit është i modernizuar dhe reversiv, me kompresorët më të mirë, në mënyrë që vendi ynë të transportojë gaz në të gjitha drejtimet. Kjo u njoftua nga Kryeministri Bojko Borisov, i cili inspektoi stacionin e kompresorit Rasovo përgjatë trasesë së Rrymës Ballkanike. Kompresorë të prodhuar nga një kompani amerikane do të instalohen në stacionet përgjatë trasesë. Si tubacioni i gazit dhe objektet e tij do të jenë pjesë e sistemit të transportimit të gazit të Bullgarisë, theksojnë nga qendra qeveritare e shtypit. Zbatimi i projektit është thelbësor për shndërrimin e vendit tonë në një qendër kryesore tregtare të shpërndarjes në rajon dhe në Bashkimin Evropian në tërësi.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 429

Korridoret e gjelbra të vaksinimit po mbeten 274 000 doza të vaksinës Covid-19 të Pfizer mbërritën në Bullgari më 10 maj. Vetëm në maj furnizimet e 4 vaksinave do të jenë 2 milion. 2.5 milion doza të tjera priten në qershor, njoftoi..

botuar më 21-05-10 8.20.MD

Bullgaria mban qëllimin për të zëvendësuar levën me euron në 2024

Megjithëse deficiti do të tejkalojë kriteret për të hyrë me zonën e euros, Bullgaria mban qëllimin e vendosjes së monedhës unike në vitin 2024. Kjo thuhet në programin e konvergjencës për periudhën 2021-2023, votuar më 5 maj nga kabineti dhe botuar..

botuar më 21-05-10 8.14.MD
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

botuar më 21-05-10 6.43.MD