Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët janë të mendimit, se gjendja e demokracisë po përkeqësohet

Foto: sovaharris.com

Shumica e bullgarëve shpresojnë në ndërhyrjen e institucioneve evropiane në problemet e brendshme të vendit, tregon një studim i agjencisë “Sova Haris” nga nëntori.

60% prej të anketuarve përkrahin konkluzionin kryesor të Parlamentit Evropian, se demokracia në Bullgari po përkeqësohet. Për 74% prej votuesve  problemet sistematike në sistemin gjyqësor vazhdojnë dhe mungon transparencë në harxhimin e parave nga BE.

71% mendojnë, se ndryshimet në ligjin  e zgjedhjeve bëhen  po thuaj në prag të zgjedhjeve të ardhshme. 72% shënojnë ndikimin në rritje të pushtetit në mediat publike dhe përhapjen e klientalizmit në ato private. 


Më shumë nga rubrika

2 mln. bullgarë e kanë kaluar koronavirusin

Deri në muajin qershor vendi ynë duhet të marrë 1.5 mln. doza prej vaksinave kundër koronavirusit të “Pfizer”, “BioNtech” dhe “Moderna” dhe ato do të mjaftonë për 750 mijë veta, tha para televizionit bTV doc. Svetllana Velizarova, udhëheqëse e..

botuar më 21-01-17 9.51.PD

Muzeu Historik Kombëtar prezanton zbulime të reja arkeologjike

Në ekspozitën “Zbulime të lashta. Zbulime të reja. Stina arkeologjike 2020” Muzeu Historik Kombëtar do të tregojë zbulimet e reja të stinës së fundit arkeologjike, të bëra nëpërmjet 22 ekspeditave. Vitin e kaluar për herë të parë u studiua..

botuar më 21-01-17 4.15.PD

Fotografë do të prezantojnë jetën e bullgarëve besarabë

Fotografët Mihaella Arojo dhe Denisllav Stojçev ndodhen në qytetin moldavian Taraklia, që të fotografojnë jetën e bullgarëve besarabë , informoi BTA. Ideja e tyre është që nëpërmjet fotografive të tregojnë për bashkatdhetarët tanë, të cilët..

botuar më 21-01-16 10.11.PD