Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkupi ka frikë nga ndikimi bullgar përmes Korridorit 8

Foto: BNT

Në një kohë të afërt nuk do të ketë ndryshim të konsiderueshëm në qëndrimin e Shkupit ndaj çështjeve të shtruara nga Bullgaria, tha për BNR doc. Milen Mihov, Zëvendëskryetar i VMRO.

“Histeria antubullgare” pritej. Ajo duhet të parandalojë ngritjen e çështjeve serioze në shoqërinë maqedonase. Shkupi do të ndërmarrë një fushatë të fuqishme dhe të koordinuar mirë në Evropë dhe në SHBA për diskreditimin e Bullgarisë, prandaj është i nevojshëm një reagim proaktiv nga faktorët bullgarë”, bëri thirrje Mihovi.

Para TV “Bulgaria ON AIR” Mihovi tha, se Shkupi në një mënyrë të njëanshme ndërpreu punën në Korridorin №8 me gjithë financimin e siguruar evropian, sepse mendon, se lidhja e transportit forcon ndikimin bullgar. 


Më shumë nga rubrika

Përsëri inspektim për ndotjen e Liqenit të Varnës

Ministri i Mjedisit dhe Ujërave, Emill Dimitrov, ka urdhëruar një hetim nëse informacioni në lidhje me ndotjen e mjedisit është fshehur për shkak të një aksidenti në një tubacion të ujërave të zeza në liqenin e Varnës. Kjo raportohet në faqen e..

botuar më 21-01-26 12.10.MD
dr. Stanimir Hasërxhiev

Përpjekjet kundër Covid-19 duhet t’u drejtohen më të prekshmëve

Në Bullgari, organizimi i vaksinimit nuk është i mirë dhe nuk ka vaksina për të gjithë. Kjo është arsyeja se pse është me rëndësi që vendi ynë të vaksinojë dhe të mbrojë së pari të sëmurët kronikë dhe të moshuarit, sepse ata janë më të rrezikuarit...

botuar më 21-01-26 11.07.PD

Asociacioni i prodhuesve të duhanit ngul këmbë për ndihmë për shkak të Covid-19

Asociacioni kombëtar i prodhuesve të duhanit ngul këmbë që gjatë vitit 2021 dega të marrë ndihmë shtetërore sipas skemës de minimus. Tema do të diskutohet gjatë Këshillit Konsultativ për duhanin sot, transmetoi reporterja jonë Veselina Millanova...

botuar më 21-01-26 9.29.PD