Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Barazojnë pagat minimale për pedagogët në universite

Godina e Universitetit të Sofjes "Shën Klementi i Ohrit"
Foto: arkiv

Në Ligjin për buxhetin shtetëror, i cili u votua nga Parlamenti janë parashikuar mjete për barazimin e pagave minimale të pedagogëve në universitet.

Paga minimale për asistentët bëhet 1300 leva (665 euro), për docentët – 1500 leva (767 euro), për profesorët – 1600 leva (818 euro), bëri të ditur Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev gjatë nënshkrimit të marrëveshjes me sindikatat në shkollat e larta.

Sipas sindikalistes doc. Liljana Vëllçeva me marrëveshjen e re do të zgjidhet problemi lidhur me pabarazitë e mëdha në sistemin e arsimit të lartë, ku paga e një asistenti në shkollat e ndryshme të larta lëvizej nga 700 leva (358 euro) deri në 1600 leva (818 euro), transmetoi BTA.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për gratë në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD