Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Nata e Shkencëtarëve” në një format online dhe me një mundësi të zgjeruar për të marrë pjesë

Foto: Facebook / Nata e Shkencëtarëve

Institucione arsimore nga 25 vendbanime në vend, mes të cilave Sofja, Plovdivi, Stara Zagora, Ruse, Varna, marrin pjesë në programin e sivjetshëm të “Natës Evropiane të shkencëtarëve” 2020. Për shkak të pandemisë botërore nga Covid-19, ngjarja do të zhvillohet online më 27, 28 dhe 29 nëntor, ndërsa programi qendror do të transmetohet në facebook-profilin e projektit, në kanalin e posaçëm në You Tube, si dhe në profilet në rrjetet sociale të të gjithë partnerëve në iniciativë. Në hapësirën virtuale do të mund të ndiqen demonstrime interesante dhe eksperimente në fusha të ndryshme shkencore, viktorinë, leksione, diskutime, ekspozita, kinema shkencore, prezantim të përpunimeve studimore, konkurse për pikturë, foto, prezantim, video dhe ese, “kafe shkencore”.

Iniciativa  “Nata Evropiane e Shkencëtarëve” po zhvillohet në mbi 300 qytete në Evropë dhe nëpër botë. Projekti inovativ është i financuar  nga Komisioni Evropian mbi programin “Maria Sklodovska-Kjuri” të programit “Horizont 2020”.


Më shumë nga rubrika

2 mln. bullgarë e kanë kaluar koronavirusin

Deri në muajin qershor vendi ynë duhet të marrë 1.5 mln. doza prej vaksinave kundër koronavirusit të “Pfizer”, “BioNtech” dhe “Moderna” dhe ato do të mjaftonë për 750 mijë veta, tha para televizionit bTV doc. Svetllana Velizarova, udhëheqëse e..

botuar më 21-01-17 9.51.PD

Muzeu Historik Kombëtar prezanton zbulime të reja arkeologjike

Në ekspozitën “Zbulime të lashta. Zbulime të reja. Stina arkeologjike 2020” Muzeu Historik Kombëtar do të tregojë zbulimet e reja të stinës së fundit arkeologjike, të bëra nëpërmjet 22 ekspeditave. Vitin e kaluar për herë të parë u studiua..

botuar më 21-01-17 4.15.PD

Fotografë do të prezantojnë jetën e bullgarëve besarabë

Fotografët Mihaella Arojo dhe Denisllav Stojçev ndodhen në qytetin moldavian Taraklia, që të fotografojnë jetën e bullgarëve besarabë , informoi BTA. Ideja e tyre është që nëpërmjet fotografive të tregojnë për bashkatdhetarët tanë, të cilët..

botuar më 21-01-16 10.11.PD