Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kapje e pasur në prag të Ditës së Shën Nikollës

Foto: BTA

Në ditët përpara Shën Nikollës /më 6 dhjetor/ peshkatarët nëpër bregdetin verior gëzojnë një peshkim të pasur, ku në rrjetet e tyre kapen më tepër safrid, skumbri kali, barbun, lefer e tjerë, njofton Agjencia Telegrafike Bullgare. “ Na mbetet vetëm të sigurojmë merudhitë për çorbën festive”- thanë përfaqësues të grupit iniciativë vendas të peshkatarëve “Shablla-Kavarna-Ballçik.”

Gjatë kësaj vjeshte më e madhe ka qenë kapja e leferit, prandaj vetëm brenda një muaji, çmimi i tij për kilogram ra nga 16 leva /8 euro/ në 6 leva /3 euro/. Por, sipas fjalëve të peshkatarëve dhe gjatë kësaj stine pasazhet me peshkun palamiti nuk kanë arritur deri në bregun tonë verior të Detit të Zi, meqenëse kjo rastis vetëm në disa vjetë.

Për shkak të masave epidemiologjike, festa e ardhshme e Shën Nikollës nuk do të jetë me shumë njerëz, kurse tavolina festive do të jetë në një rreth shumë të ngushtë familjar në shtëpi. Ndërkohë peshkatarët urojnë që Shën Nikolla i Mirës t’i ruaj nga tufanet dhe stuhitë ekuipazhet e më shumë se 150 varkave të peshkatarëve dhe të rreth 20 anijeve në regjion.

Më shumë nga rubrika

2.8% e shpenzimeve për shëndet në Bullgari përdoren për profilaksi

Gjatë vitit 2018 shpenzimet mesatare shtetërore dhe private për profilaksi në BE janë 2.8% e të gjitha shpenzimeve për shëndet. Në bullgari treguesi është sa është niveli mesatar për BE-në – 2.8%, transmetoi BTA. Kjo përqindje është më e lartë në..

botuar më 21-01-18 4.49.MD

A kanë të ardhme blloqet e panelit në Bullgari?

Lagja Trakia në qytetin Plovdiv, komplekset Ljulin, Mlladost, Druzhba, Tollstoj dhe shumë të tjera në Sofje - e përbashkëta midis tyre është se banuesit e tyre banojnë kryesisht në ndërtesa të parafabrikuara, një simbol i urbanizimit në vendet  e kampit..

botuar më 21-01-18 12.27.MD

2 mln. bullgarë e kanë kaluar koronavirusin

Deri në muajin qershor vendi ynë duhet të marrë 1.5 mln. doza prej vaksinave kundër koronavirusit të “Pfizer”, “BioNtech” dhe “Moderna” dhe ato do të mjaftonë për 750 mijë veta, tha para televizionit bTV doc. Svetllana Velizarova, udhëheqëse e..

botuar më 21-01-17 9.51.PD