Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria përshëndeti përkrahjen financiare të SHBA-së për iniciativën “Tri dete”

Foto: arkiv

Si kryetare e iniciativës “Tri dete” gjatë vitit 2021 Bullgaria përshëndeti vendimin e SHBA-së të shpallur ditën e djeshme për të marrë pjesë në Fondin e Investimeve të “Tri deteve” me 300 mln dollarë, informoi zyra e shtypit pranë MPJ-së.

Mjetet e livruara janë destinuar për zhvillimin e infrastrukturës transkufitare energjetike në Evropën Qendrore dhe Lindore. Ju rikujtojmë se gjatë shtatorit Bullgaria u përfshi në Fond me 20 mln euro. Në kuadrin e iniciativës ajo propozoi disa projekte kyçe, të cilat të realizohen. Këto janë zgjerimi i depos nëntokësore të gazit në Çiren, si një pjesë e rëndësishme e infrastrukturës energjetike strategjike për ne dhe regjionin; rehabilitimi i linjës hekurdhore Ruse-Varna; ndërtimi i tunelit nën qafën malore “Petrohan” dhe i autostradës “Çerno More” (“Deti i Zi”), e cila lidh Burgasin dhe Varnën.

Si koordinatore kombëtare mbi çështjet e tri deteve është zgjedhur Ministrja Ekaterina Zaharieva. Është krijuar gjithashtu një grup koordinimi ndërdikasterial dhe një sekretariat për organizimin e Presidencës Bullgare, i cili përfshin gjithashtu përfaqësues të administratës presidenciale.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 364

Kulmi i pandemisë në Bullgari do të vazhdojë edhe 2-3 javë të tjera Ky është kulmi i fundit i epidemisë me Covid -19 në Bullgari, i cili pritet të vazhdojë për 2-3 javë të tjera. Këtë e komentoi për BNT Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror..

botuar më 21-03-06 5.39.MD

Qeveria po alokon më shumë se 2 milion euro për muzikantë të pavarur

Gati 1000 muzikantë do të marrin rreth 2000 euro ndihmë të njëherëshme, njoftoi BTA, duke cituar Kryeministrin Bojko Borisov. Në profilin e tij në Facebook, Kryeministri theksoi se kompensimi jepet për periudhën e pandemisë, në të cilën industria e..

botuar më 21-03-06 5.29.MD

Rumania vendos masa kufizuese antiepidemike

Nga ora 21:00 në 6 Mars 2021 (sonte), në Rumani hyjnë në fuqi masa kufizuese për udhëtarët nga Bullgaria, e cila është e përfshirë në listën e vendeve nga e ashtuquajtura zona e verdhë, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Udhëtarët që paraqesin..

botuar më 21-03-06 4.38.MD