Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Radioja Kombëtare Bullgare u vlerësua si Media № 1

Cvetan Simeonov
Foto: BGNES

Radioja Kombëtare Bullgare (RKB) është ndër fituesit e çmimeve vjetore të Dhomës Tregtare Industriale Bullgare. Ajo u vlerësua si Media № 1për vitin 2020 për pasqyrimin korrekt të aktiviteteve të dhomës, të situatës ekonomike në vend me fenomenet e saj pozitive dhe negative dhe të qëndrimit kritik ndaj dobësive të sistemit ekonomik bullgar. Këtë e tha në eterin e RKB kryetari i Dhomës Tregtare Industriale Bullgare Cvetan Simeonov.


Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD