Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Manastirin e Rillës presin shumë mysafirë për Krishtlindjet

Foto: Kirill Falin

Murgjit në Manastirin e Rillës shpresojnë se sivjet do t’i vizitojnë shumë besimtarë dhe turistë, që të jenë të pranishëm në shërbimet me rastin e Krishtlindjeve. Policia tashmë është organizuar që të ruajë rajonin, ndërsa gjatë ditëve të festave të fundvitit do të kontrollojë lëvizjen drejt manastirit.

Rruga është e meremetuar, ndërsa segmenti mbi fshatin Pastra, ku ka rrëshqitje të dheut, është i parrezikshëm.

Tani për tani trafiku drejt manastirit është i dobët, por priten më shumë njerëz për Krishtlindjet dhe Ditën e Shën Stefanit (27 dhjetor).


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD