Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Turizmi do të përfshihet në Planin për Rimëkëmbjen e Bullgarisë

Foto: tourism.government.bg

Në variantin përfundimtar të Planit Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë e Bullgarisë do të përfshihet edhe turizmi, tha në një intervistë për BTA Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit Mraijana Nikollova. Shprehja financiare e masave do të formohet në bazë të propozimeve të një grupi pune me pjesëmarrjen e degës. Sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Statistikave dhe Bankës Popullore Bullgare, dëmtimet e turizmit deri në shtator të këtij viti arrijnë në rreth 2 miliard e 100 milion euro. Nuk përjashtohet që humbjet nga turizmi i brendshëm dhe i jashtëm të tejkalojnë 5 miliardë leva për të gjithë vitin, shtoi Ministri i Turizmit.


Më shumë nga rubrika

Shijoni Bullgarinë për ta njohur dhe dashuruar!

Tek ne turizmi fshatar po merr një vrull rreth pandemisë dhe po ecën dorë për dorë me turnetë kulinarike ose të ashtuquajturat turne “gastro” në kombinim me turne dhe udhëtime të ngadalta. Çdo një zonë e veçantë ka ushqimet e veta tipike si dhe..

botuar më 21-10-18 7.15.PD

Shkëmbinjtë e Bellogradçikut – balona, verë, biçikleta, varka me dragonj dhe emocione të tjera

Gjatë kësaj vere një popullaritet të gjerë fituan fluturimet me ballon mbi shkëmbinjtë e Bellogradçikut , kurse stina aktive turistike përfundoi me festën tepër të veçantë me balona në fund të muajit shtator. Atëherë mbi 10 balona prej disa..

botuar më 21-10-17 3.15.MD

Mali Rrzhana – një vend për t'u dashuruar

E zhytur në përqafimin e malit pak të njohur Rrzhëna, Manastiri “Lindja e Hyjlindëses” pëshpërit një legjendë mesjetare e ruajtur edhe sot e kësaj dite. Dhe kisha e tij me shtatë altarët të shndërruara në shtatë paraklise kushtuar shtatë..

botuar më 21-10-05 7.15.PD