Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zakonisht qytetarët bullgarë kërkojnë ndihmë nga Avokati i Popullit për shkak të ngrohjes qendrore, ujit dhe pensioneve

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva
Foto: ombudsman.bg

Çmimi i ngrohjes qendrore, çmimi i ujit dhe dimensioni i pensioneve janë problemet kryesore, për të cilët qytetarët kanë kërkuar ndihmë nga Avokati i Popullit gjatë vitit të kaluar, njoftoi institucioni.

Afro 3 mijë veta janë ankuar nga parregullsitë në sferën e të drejtave sociale, arsimit dhe shëndetësisë pas aplikimit të gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të Covid-19.

Çdo një kërkesë e dytë në drejtorinë “Të drejtat e fëmijës” ka qenë për përkrahje financiare dhe sociale ndaj prindërve, të cilët kanë mbetur pa të ardhura, si rezultat i masave antiepidemike. Më shumë rekomandime Avokatja e Popullit u ka dërguar ministrave të punës, shëndetësisë dhe arsimit.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 357

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të..

botuar më 21-02-27 5.30.MD

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

botuar më 21-02-27 4.01.MD

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD