Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vasill Bozkov, i cili fshihet në Dubai, krijoi parti të vet online

Vasill Bozhkov
Foto: Facebook / Vasill Bozkov

Afaristi bullgar Vasill Bozhkov, kundër të cilit ka një sërë akuzash, njoftoi në Facebook se partia e tij “Vera bullgare” ka zhvilluar online mbledhjen e saj themeluese. Në të janë përfshirë 900 veta, ndërsa prania e çdo një prej tyre do të ripohohet me noterizimin e dokumenteve të votuara.

Në një fjalim drejtuar bashkëmendimtarëve të vet Bozhkov bëri thirrje “që t’i vihet fund udhëheqjes së juntës” dhe të “rithemelohet shteti social”.

Më shumë nga rubrika

BSP ishte e vetmja parti që nuk mbështeti një rezolutë për Rusinë në PE

BSP përsëri doli të ishte partia e vetme në grupin socialist në Parlamentin Evropian, përfaqësuesit e së cilës votuan kundër një rezolute që kërkonte një strategji të re të BE-së në marrëdhëniet me Rusinë. Deputetët e tjerë bullgarë e mbështetën..

botuar më 21-09-16 6.03.MD

Misioni i KE mbërrin në Bullgari për shkak të sanksioneve të vendosura sipas ligjit Magnitsky

Parlamenti Evropian diskutoi sanksionet e vendosura nga Shtetet e Bashkuara sipas ligjit global “Magnitski” mbi Vasill Bozhkov, Deljan Peevski dhe Ilko Zheljazkov dhe kompani të lidhura me ta. Gjatë debateve, eurodeputetët kërkuan një përgjigje..

botuar më 21-09-16 5.36.MD
Stefan Janev

Stefan Janev: “Ka muaj të vështirë përpara që kërkojnë mobilizim”

Dy orë pas betimit dhe marrjes së detyrës, qeveria e re e përkohshme mbajti mbledhjen e saj të parë. Sipas kryeministrit Stefan Janev, përparësia kryesore për kabinetin do të jetë përgatitja për zgjedhjet e 14 nëntorit dhe sigurimi që ato të..

botuar më 21-09-16 3.45.MD