Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po përgatitet një Plan Kombëtar për aplikimin e euros në Bullgari

Foto: minfin.bg

“Pritjet tona janë që vendi ynë të aderohet me eurozonën gjatë vitit 2024”. Këtë e deklaroi Ministri i Financave Kirill Ananiev gjatë forumit vjetor online të Euromoney për Evropën Qendrore dhe Lindore, bëri të ditur zyra e shtypit e Ministrisë së Financave.

Ananiev ka shënuar se për anëtarësimin tonë të suksesshëm në eurozonë ka nevojë gjithashtu për një përgatitje të mirë të biznesit dhe të shoqërisë për kalimin e shpejtë dhe pa probleme drejt pagimit me euro.

Ministri njoftoi se është në proces përgatitjeje një Plan Kombëtar për aplikimin e euros në Bullgari, në të cilin do të përshkruhen me detaje veprimtaritë të cilat duhet të ndërmerren nga autoritetet bullgare dhe biznesi për aplikimin e suksesshëm të valutës unike evropiane në vend.


Më shumë nga rubrika

Cvetan Simeonov

95% e kompanive të huaja me investime në Bullgari janë gati për t’i zgjeruar

Studimet e Dhomës Tregtare-Industriale dhe i organizatave partnere të biznesit tregojnë se 95% e kompanive të huaja, të cilat tashmë kanë bërë investime në Bullgari, janë gati t’i zgjerojnë. Këtë e bëri të ditur Kryetari i Dhomës Cvetan Simeonov..

botuar më 21-01-15 9.58.PD

Viti Evropian i Transportit Hekurudhor - një mundësi për mbarimin e rrjetit trans-evropian

Viti 2021 zyrtarisht u shpall Vit Evropian i transportit hekurudhor . Një nga shkaqet që propozimi i Komisionit Evropian të marrë një përkrahje të përgjithshme evropiane në Parlamentin Evropian është efekti, të cilin ky lloj lëvizjeje do të ketë mbi..

botuar më 21-01-14 6.15.PD
Polina Haxhistoeva

Murtaja afrikane kufizoi prodhimin e mishit të derrit

Pothuajse 90% e fermave në Bullgari, të cilat u prekën nga murtaja afrikane e derrave gjatë vitit 2019, tashmë punojnë. Mirëpo, prodhimi i mishit të derrit nuk ka arritur nivelet para krizës. Ajo çoi në ulje nga 70 deri në 30% të përhapjes së..

botuar më 21-01-12 9.15.PD