Fotografë do të prezantojnë jetën e bullgarëve besarabë

Foto: arkiv

Fotografët Mihaella Arojo dhe Denisllav Stojçev ndodhen në qytetin moldavian Taraklia, që të fotografojnë jetën e bullgarëve besarabë, informoi BTA. Ideja e tyre është që nëpërmjet fotografive të tregojnë për bashkatdhetarët tanë, të cilët gjatë Luftës Ruso-Turke janë shpërngulur në Vllahi, Moldavi dhe Ukrainë – “jo vetëm për zakonet dhe traditat, por edhe për jetën e tyre të përditshme”. Për këtë qëllim fotografët vizitojnë institucione kulturore dhe arsimore dhe shtëpi private në fshatrat me popullsi bullgare.

Për shkak të pandemisë së koronavirusit ende nuk është e qartë se kur do të organizohet ekspozita. Para se të vijnë tek bullgarët besarabë në Moldavi fotografët kanë vizituar 12 fshatra bullgare në Ukrainë.

Më shumë nga rubrika

Shterimi i vaksinave ndalon vaksinimin me dëshirë

Dy tendenca dalloi ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov në brifingun e rregullt të autoriteteve shëndetësore - rritja e numrit të rasteve të reja me koronavirus dhe rritja e numrit të të vaksinuarve. Në këtë sfond “korridoret e gjelbra”..

botuar më 21-02-25 3.31.MD

Bullgaret lindin më herët në BE

Bullgaria është vendi në BE ku gratë lindin fëmijën e tyre të parë në moshë më të re, sipas Eurostat. Mosha mesatare në të cilën një grua bullgare lind fëmijën e saj të parë është 26.3 vjet në vitin 2019, tregon Eurostat. Rumania renditet e dyta..

botuar më 21-02-24 4.32.MD

Evitimi i ngacmimit shkollor - një çështje e praktikës së përditshme

E mërkura e fundit e muajit shkurt njihet si Dita e Bluzave Bojë Rozë dhe e drejton vëmendjen shoqërore drejt problemit me torturimin dhe ngacmimin në shkollë. “Ngacmimi është një nga shfaqjet emocionale në marrëdhëniet midis nxënësve, kurse në shkollë ka..

botuar më 21-02-24 2.44.MD