Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në qytetin Jamboll gjetën një shishe me mesazhe të nxënësve që nga viti 1988

Foto: arkiv

Përpara më shumë se 30 vjetëve, nxënës nga qyteti Jamboll i mbyllin ëndrrat e veta për të ardhmen në një shishe prej qelqi dhe e groposin. Përpara ca kohe mesazhet e tyre ishin zbuluar gjatë përmirësimit të një terreni i cili gjendet në afërsi me vendin, ku është gjendur shkolla fillore “Shenjtorët Kirill dhe Metodij”.

Në disa dhjetëra fletushka të vogla prej fletoreje shkollore, fëmijët kanë treguar dhe kanë ndarë mendimet e tyre se cilët duan të bëhen kur të rriten. Mes profesioneve të ëndërruara, më shpesh të treguara në to, janë këto të mësuesve, mjekëve, pilotëve.

Butilja dhe mesazhet me datë 1 qershor 1988 do të dorëzohen në Muzeun Regjional Historik, ku shpresojnë që ndonjë prej autorëve të atëhershëm të vegjël të lidhen me ta dhe të tregojnë për fatet e veta.


Më shumë nga rubrika

Kënde për historinë bullgare do të ketë në 7 shkolla moldaviane

Dashuria, patriotizmi dhe krenaria për të përcaktuar veten si bullgarë janë karakteristike për bashkatdhetarët tanë në të gjithë botën. Është tepër prekëse kur dëgjosh sesi u dridhet zëri i tyre kur flasin për Nënën Bullgari. Me një ngazëllim të..

botuar më 21-03-08 7.15.PD

Shpallën 30 tetorin festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme

Me vendim të qeverisë bullgare data 30 tetor shpallet për festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme. Festa profesionale e agjentëve dhe ndërmjetësve të pronave të paluajtshme do të organizohet për vit më 30 tetor përmes..

botuar më 21-03-07 5.25.PD

Instaluan për herë të parë një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel

Në fund të muajit shkurt një ekip i Shoqërisë Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve vendosi për herë të parë me sukses një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel në rajonin e liqenit Atanasovsko rreth qytetit Burgas. Transmetuesi peshon 33 gramë..

botuar më 21-03-06 9.15.PD