Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva: Janë të domosdoshme masa më të rrepta kundër dhunës në shtëpi

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva
Foto: ombudsman.bg

Ka nevojë për heqjen e kërkesës për dhunë sistematike në shtëpi, që të ndëshkohen fajtorët. Aktualisht kërkesa është për të paktën 3 raste, që të ketë ndëshkim. Këtë e tha Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva në një debat të organizuar nga ajo kushtuar projektligjit për mbrojtje nga dhuna në shtëpi.

Në Bullgari nuk ka statistikë zyrtare për viktimat e dhunës në shtëpi, por sipas të dhënave të organizatave joqeveritare gjatë vitit 2020 gratë e vrara nga partnerët e tyre janë 15, ndërsa në njoftimet e mediave përmenden të paktën akoma pesë raste të tilla.

Problemi lidhur me dhunën në shtëpi është thelluar edhe më shumë gjatë pandemisë. Kovaçeva vuri në dukje se viktimat e dhunës në shtëpi duhet të marrin jo vetëm mbrojtje, por edhe përkrahje për përballimin e pasojave negative.

Më shumë nga rubrika

Ministria e Jashtme shprehu habi për pozitën e senatorëve amerikanë

Ministria e Jashtme e Bullgarisë shprehu habi për pozicionin personal të senatorëve të SHBA Bob Menendez dhe Jim Rich, sipas të cilëve korrupsioni dhe gjendja e lirisë së mediave në Bullgari kërcënojnë marrëdhëniet bullgaro-amerikane...

botuar më 21-03-05 8.04.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 363

Spitalet po pezullojnë pranimet e planifikuara për shkak të valës së tretë të pandemisë Nga 8 marsi, pranimi i planifikuar dhe operacionet e planifikuara në të gjitha spitalet në zonat e kuqe në vend do të pezullohen. Kryeqyteti Sofja është..

botuar më 21-03-05 6.21.MD

Muzikantët kërkuan mbështetje në kushtet e pandemisë

Dhjetëra muzikantë të pavarur, duke përfshirë një numër emrash të njohur, i dërguan një letër të hapur Kryeministrit Bojko Borisov me kërkesë që të zhvillohet një mekanizëm i përshtatshëm për t'i ndihmuar ata në kontekstin e krizës së koronvirusit...

botuar më 21-03-05 6.12.MD