Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeministri i kupton, por nuk i pranon argumentet e protestuesve

Foto: AP/BTA

Para ministrave dhe kryetarëve të bashkive Kryeministri Bojko Borisov komentoi protestën e pronarëve të restoranteve kundër masave kufizuese. Kryeministri tha se aktualisht treguesit e përhapjes së koronavirusit në vend janë më të mirët, transmetoi BTA.

“Në vend që të gëzohemi, tani ne do të kërkojmë mënyra që pandemia të shpërthejë përsëri dhe të mbyllim gjithçka, siç është në shtetet e tjera. A është e nevojshme për ta bërë këtë? I kuptoj edhe ata. Prandaj ministria sociale dhe ajo e ekonomisë ndërmorën kaq shumë masa. 2 mlrd., plus mjetet suplementare për pensionistët, këto janë mbi 3 mlrd. Shumë para. Le të thonë se cila qeveri i livron këto mjete dhe nga cili buxhet”, pyeti Kryeministri.

Më shumë nga rubrika

Ministria e Jashtme shprehu habi për pozitën e senatorëve amerikanë

Ministria e Jashtme e Bullgarisë shprehu habi për pozicionin personal të senatorëve të SHBA Bob Menendez dhe Jim Rich, sipas të cilëve korrupsioni dhe gjendja e lirisë së mediave në Bullgari kërcënojnë marrëdhëniet bullgaro-amerikane...

botuar më 21-03-05 8.04.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 363

Spitalet po pezullojnë pranimet e planifikuara për shkak të valës së tretë të pandemisë Nga 8 marsi, pranimi i planifikuar dhe operacionet e planifikuara në të gjitha spitalet në zonat e kuqe në vend do të pezullohen. Kryeqyteti Sofja është..

botuar më 21-03-05 6.21.MD

Muzikantët kërkuan mbështetje në kushtet e pandemisë

Dhjetëra muzikantë të pavarur, duke përfshirë një numër emrash të njohur, i dërguan një letër të hapur Kryeministrit Bojko Borisov me kërkesë që të zhvillohet një mekanizëm i përshtatshëm për t'i ndihmuar ata në kontekstin e krizës së koronvirusit...

botuar më 21-03-05 6.12.MD