Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaret lindin më herët në BE

Foto: BGNES

Bullgaria është vendi në BE ku gratë lindin fëmijën e tyre të parë në moshë më të re, sipas Eurostat. Mosha mesatare në të cilën një grua bullgare lind fëmijën e saj të parë është 26.3 vjet në vitin 2019, tregon Eurostat. Rumania renditet e dyta në komunitet, ku gratë lindin fëmijën e tyre të parë nën moshën 27 vjeç.

Megjithatë Bullgaria po ndjek trendin e përgjithshëm në BE të rritjes së moshës në të cilën femrat lindin fëmijën e tyre të parë. Në vitin 2018 mosha ka qenë 26.2 vjet, në vitin 2017 - 26.1, ndërsa në vitin 2010 - 25.6 vjet.

Mosha mesatare e grave në BE kur ato lindin fëmijën e tyre të parë është 29.4 vjeç në 2019, sipas të dhënave. Në vitin 2013, ajo ka qenë nën 29 vjeç, raporton investor.bg.


Më shumë nga rubrika

Fëmijët e talentuar në gjendje jo të barabartë prapë do të kenë shans për zhvillim

Para 14 vitesh Mihaella Stojkova bashkë me një mik të saj vendosën të bëjnë të lumtur jetimë në qytetin Burgas. Kështu   filloi një nga fushatat më të mëdha bamirëse në vendin tonë. Disa vite më vonë Mihaella krijoi Shoqatën “Operacion Arushka prej..

botuar më 21-04-20 7.15.PD

115 vjet aviacion bullgar

Më 20 prill në vitin e largët 1906, një dekret i Mbretit Ferdinand shënoi fillimin e aviacionit bullgar përmes krijimit të Departamentit të Aviacionit. Muzeu Bullgar i Aviacionit na kujton këtë, si dhe fakti se bullgarët fluturuan për herë të..

botuar më 21-04-20 6.35.PD

Nevojiten vendime të përgjegjshme për të mbështetur biznesin në krizë

Gjatë ditës së fundit të punës nga java e kaluar qeveria në dorëheqje paraqiti në Kuvendin Popullor një projekt-plan për rindërtimin e Bullgarisë. Tema u bë shkak për polemika të pafund mes deputetëve të porsazgjedhur. Disa nga forcat politike e..

botuar më 21-04-19 3.25.MD