Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ulje e numrit të udhëtarëve nga Bullgaria dhe e miqve nga jashtë

Foto: arkiv

Në shkurt 2021, në situatën e vazhdueshme të epidemisë, udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë ishin 215 300 ose 46,3% nën ato të regjistruara në shkurt 2020, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave.

Në shkurt 2021 vizitat e të huajve në Bullgari ishin 240 900 ose me 52.6% më pak krahasuar me shkurtin e vitit 2020.

Një ulje drastike e udhëtimeve është regjistruar për të gjitha qëllimet e vëzhguara: "pushimet dhe ekskursionet" - 81.7%, "biznesi" - 50.7% dhe "të tjera" - 21.7 për qind.

Nga të huajt që vizituan Bullgarinë në shkurt 2021, shtetasit e BE ishin 40.7% ose 56.4% më pak se një vit më parë. Përjashtim bëjnë vizitat nga Republika Çeke, ku ka një rritje prej 76.1 për qind.


Më shumë nga rubrika

Një festival origjinal mbledh njerëz nga i gjithë vendi në malin Stranxha

Edicioni i 17-të i Festivalit të Bedit /Rhododendron ponticum/ po zhvillohet këtë fundjavë në krahinën Tullpan afër fshatit Zabernovo të Mallko Tërnovos. Festa mbahet çdo vit në një vend të ndryshëm në Stranxha, por është gjithmonë në maj, kur..

botuar më 21-05-15 8.25.PD
Plazhi i pushimores Sllënçev Brjag

Pushimorja Sllënçev Brjag hap sezonin turistik më 1 qershor

Pushimorja e Detit të Zi do të hapë sezonin me infrastrukturë të rinovuar. Sidoqoftë, disa punime përfundimi janë ende duke u zhvilluar për të zëvendësuar pjesërisht trotuarin e Rrugës Qendrore dhe brenda kompleksit, janë duke u ndërtuar trotuare..

botuar më 21-05-14 4.16.MD

Kampingjet – gjithnjë e më tërheqëse në kohën e pandemisë

Gjatë vitit të fundit të kufizimeve për shkak të epidemisë së Covid-19 më shumë se 80 kampingje në det, male dhe liqene, afër fshatrave dhe qyteteve historike, po gëzojnë një interes gjithnjë e më të madh të turistëve, konstatojnë punonjësit në..

botuar më 21-05-14 12.42.MD