Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

30 vjet nga paraqitja e toto-milionerit të parë në Bullgari

Foto: arkiv

Gjatë vitit 1957 është krijuar totalizatori sportiv Bullgar me idenë, që përmes organizimit të lojërave të lotarisë dhe të basteve sportive, të mund të ndihmojë edukimin fizik dhe sportin tek ne. Kurse historia e toto /lloto/ milionerëve bullgarë fillon gjatë viteve 90 të shekullit të kaluar, kur përmasa e fitimeve në lojërat e totalizatorit rritet në mënyrë të ndjeshme.

Më 7 prill 1991, një inxhinier i zakonshëm nga qyteti Ruse, i lindur nën një yll të lumtur, fiton shumën prej 1 milionë leva. Si çdo një bullgar, ai punon me ngulm, duke punuar me turne prej 10 orëve mbi makinat në vendin e tij të punës. Sipas llogarive të sotme shuma të cilën ai e merr, në sajë të fatit, barazohet në 55 mijë dollarë. Në ditët tona, fitimet janë mjaft më të ndryshme si vlerë  dhe zakonisht mbi 2 500 000 leva. E mira është se, përveç shpresës për fitim  Toto loja vazhdon të përkrahë në kohëra të vështira kulturën dhe sportin bullgar.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Miliona euro nga trafikimi i migrantëve në Ballkanin Perëndimor Pandemia nuk prek biznesin me migrantët në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Tregu për kontrabandën e migrantëve në këtë pjesë të kontinentit grumbullon të paktën 50 milion euro të..

botuar më 21-05-14 11.37.PD

Komiteti Bullgar i Helsinkit: Viti 2020 hodhi sfida serioze ndaj të drejtave të njeriut në Bullgari

Viti pandemik 2020 tregoi se sa e rëndësishme është vendosja e bilancit të saktë midis kufizimeve të të drejtave të shtetasve dhe mbrojtjes së shëndetit të popullsisë. Ishim dëshmitarë të mbylljes së shteteve, të pamundësisë për udhëtime dhe kalimin e..

botuar më 21-05-13 2.07.MD
Prof. Hristo Bonxhollov

Për herë të parë që nga viti 1944 do të ketë një universitet bullgar në Maqedoninë е Veriut

Universiteti “Shenjtor Kirill dhe Metodij” në Veliko Tarnovo është universiteti i parë bullgar që do të hapë një filial të vet në Maqedoninë e Veriut. Negociatat për të arritur këtë vazhduan tre vjet. Rektori i universitetit, Prof. Hristo..

botuar më 21-05-13 1.03.MD