Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Aeroporti i Sofjes tashmë është me pronar të ri

Foto: BGNES

Që nga sot konsorciumi francez-gjerman “SOF Connect” është operatori zyrtar dhe i vetëm i Aeroportit të Sofjes.

Ilijana Canova, ish Zëvendës Drejtoresha Ekzekutive e Fondit Evropian për Investime Strategjike, do të kryesojë bordin si një anëtare e pavarur.

Dje konsorciumi bëri pagesën e plotë të tarifës fillestare të koncesionit prej 337 milionë eurosh (përfshirë TVSH-në), e cila do të shkojë direkt në buxhetin e shtetit për vitin 2021. Shuma totale e investimeve të planifikuara është 624 milionë, tha reporterja jonë Milla Mlladenova.


Më shumë nga rubrika

Nuk ka treg për trëndafilat vajore bullgare

40 për qind e masiveve të mbjella me trëndafila vajore do të mbeten të pambledhura. Në vjeshtë disa nga prodhuesit do të asgjësojnë plantacionet, parashikon Asociacioni i Prodhuesve të Trëndafilave. Arsyet janë mungesa e tregjeve, njoftoi BNR...

botuar më 21-05-14 12.47.MD

Biznesi mund të blejë rrymë elektrike nga BE-ja

Që nga 11 maji Bullgaria ka qasje të plotë në tregun e vetëm të integruar evropian të energjisë elektrike përmes platformës Day Ahead. Tani çdo biznes bullgar mund të blejë energji elektrike nga një vend i BE me një datë të dorëzimit të nesërmen...

botuar më 21-05-11 10.55.PD

Gjatë 10 viteve të fundit toka bujqësore në Bullgari është rritur 9%

Ekonomitë në Bullgari kanë rritur sipërfaqen e përdorur bujqësore me 9%. Këtë e tregojnë të dhënat paraprake të regjistrimit të ekonomive bujqësore gjatë vitit 2020, njoftoi Ministria e Bujqësisë. Në vitin 2010 sipërfaqja bujqësore ka qenë..

botuar më 21-05-08 8.05.PD