Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Moratoriumi mbi qeverinë u kundërshtua para Gjykatës Kushtetuese

Desisllava Atanasova
Foto: arkiv

Partia GERB iu drejtua Gjykatës Kushtetuese për moratoriumin e vendosur nga parlamenti mbi dhënien e koncesioneve, shitjen e spitaleve shtetërore dhe komunale dhe emërimet në administratën shtetërore nga kabineti në dorëheqje.

"Ne gjithashtu kemi një kërkesë të veçantë për shpejtësinë e shpalljes, sepse ekziston një tekst i vendimit në lidhje me institucionet mjekësore në kohën e një pandemie," tha Desisllava Atanasova, kryetare e grupit parlamentar të GERB.

Atanasova tha se ata heqin dorë do të kërkojnë dorëheqjen e deputetes Maja Manollova si kryetare e Komisionit të Përkohshëm për Revizionin e Qeverisë së GERB, sepse komisioni nuk do të arrijë asgjë, njoftuan reporterët e BNR.


Më shumë nga rubrika

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët që hyjnë në Greqi, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en), pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në vend po të..

botuar më 21-06-19 6.05.PD

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD