Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve

Foto: Pixabay

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të mbahen në shkolla dhe asnjë material mësimor nuk do të hidhet. Kjo u tha në Veliko Tarnovo nga Ministri i dorëhequr i Arsimit Krasimir Vëllçev, njoftoi korrespondentja e BNR Zdravka Masljankova. Viti shkollor zgjatet për fëmijët nga klasa 1 deri në klasën e 6. Ndoshta më shumë nxënës do të kenë nevojë për mësime suplementare, për të kapërcyer vështirësitë arsimore, shpjegoi ministri. Vlerësimi i jashtëm dhe provimet e maturës për nxënësit nga klasa e 4, 7, 1 dhe 12 do të mbahen në godinën e shkollës. Nuk ka një vonesë tematike krahasuar me vitet e kaluara, tha Ministri i Arsimit.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD

Bashkatdhetarët tanë jashtë vendit gjithnjë e më pak po mbështesin financiarisht të afërmit e tyre në Bullgari

Paratë që emigrantët bullgarë dërgojnë nga jashtë për familjet e tyre në Bullgari janë ulur gati pesë herë për periudhën janar-prill 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020. Sipas Bankës Popullore Bullgare prillin e kaluar bullgarët..

botuar më 21-06-18 3.13.MD

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

botuar më 21-06-18 12.37.MD