Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një bullgar është në udhëheqjen e Bashkimit Evropian të Studentëve

Foto: ESU

Stanimir Bojaxhiev është zgjеdhur në udhëheqjen e re të Bashkimit Evropian të Studentëve (ESU). Për herë të dytë një bullgar ngjitet në një pozitë kaq të lartë në Këshillin Ekzekutiv të organizatës. Stanimir Bojaxhiev është student në Universitetin e Ruses "Angell Kënçev" dhe është zëvendës Kryetar i Përfaqësimit Kombëtar të Këshillave Studentorë. Bashkimi Evropian i Studentëve bashkon 45 sindikata kombëtare studentore nga 40 vende.

Më shumë nga rubrika

“Prush” me autor Nasimo është grafiti më i madh në Evropën Lindore

Grafiti më i madh i pikturuar me detaje në Evropën Lindore dhe në Ballkan mund të shihet në qytetin Sliven, Bullgari Juglindore. Kompozita mban emrin “Prush” dhe është vepër i piktorit të njohur bullgar të grafitëve Stanisllav Trifonov (Nasimo) ...

botuar më 21-06-13 10.25.PD
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

botuar më 21-06-12 12.45.MD

“Fryma e Luginës” – një makinë futuristike krijuar nga nxënësit

Një automobil unik që vihet në lëvizje me bateri elektrike krijuan nxënësit e Gjimnazit Profesional të Transportit dhe Menaxhimit të Transportit në qytetin Kazanllëk. Ai ka emisione zero dhe efikasitet të lartë energjetik. Kjo makinë u punua..

botuar më 21-06-12 8.15.PD