Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mori një çmim ndërkombëtar për incizimin më të mirë folklorik

Simeon Iliev
Foto: arkiv

Radioja Kombëtare Bullgare - BNR u dekorua me çmimin special të Konkursit Muzikor Ndërkombëtar “Svetozar Straçina” për regjistrimin e muzikës popullore. Kjo është njohje e radhës për Radion Kombëtare Bullgare gjatë viteve.

Çmimi special për ekzekutim më të mirë është për pjesën “Këngë trake” të luajtur nga Simeon Iliev. Incizimi u bë në Radio Varna më 14 maj 2020, producent është Kristijan Nedelçev, drejtor zëri është Hristo Nikollov.

Simeon Iliev është18 vjeç nga Sofja, nxënës në Shkollën Kombëtare “Filip Kutev” në qytetin Kotell në klasën e tamburasë me pedagoge Veliçka Todorova. Muzikanti i ri e tërhoqi vëmendjen e jurisë me një ekzekutim virtuoz, pasazhe teknike dhe imitim të tingullit të gajdes me tamburanë.


Më shumë nga rubrika

Koncert “Rapsodi” i Orkestrës Simfonike të Radios Kombëtare Bullgare do të tingëllojë në katër kontinente

Koncerti i Orkestrës Simfonike të BNR me dirigjent Mark Kadin do të transmetohet nga Aleanca Globale e Mediave “Euroradio” në Evropë, Azi dhe Amerikë. Ngjarja është më 18 qershor,në sallën e kryeqytetit “Bëllgaria”. Për adhuruesit e muzikës nga e..

botuar më 21-06-13 8.15.PD

Fillon Xhaz Festivali në Stara Zagora

Edicioni i nëntë i Festivalit Ndërkombëtar Xhaz Forum , i cili është pjesë e kalendarit kulturor të Bashkisë së qytetit Stara Zagora hapet më 10 qershor në mbrëmje. Të gjitha veprimtaritë do të mbahen në të hapur në zemrën e qytetit antik..

botuar më 21-06-10 6.55.PD

Filarmonia “Pioner” “krah për krah” me Filarmoninë e Sofjes

"Krah për krah" - kështu quhet projekti në të cilin muzikantët e dy orkestrave do të luajnë në një skenë. Ngjarja është pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Javëve Muzikore të Sofjes. Më 8 qershor në sallën “Bullgaria” të kryeqytetit publiku do të..

botuar më 21-06-07 3.24.MD