Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po zhvillohet Takimi i Nëntë Kombëtar i Mbarështuesve të Deleve

Foto: saborbg.com

Pranë fshatit Arbanasi të rrethit të Veliko Tërnovos, pranë manastirit të Pjetrit dhe Palit, po zhvillohet edicioni i nëntë i Takimit Kombëtar të Mbarështuesve të Deleve. Në kuadrin e tri ditëve, nga 18 deri në 20 qershor, profesionistë të industrisë nga i gjithë vendi, adhurues të jetës fshatare dhe të traditave të lashta të kuzhinës dhe ushqimit të shëndetshëm takohen ditë para festës së madhe të krishterë të Shën Pjetrit dhe Palit. Ngjarja, e cila gërsheton aspektin ekonomik të industrisë me traditat dhe folklorin bullgar, është organizuar nga Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe Dhive me ndihmën e Ministrisë së Bujqësisë dhe të bashkive në rajon.

Gjatë hapjes zyrtare të aktivitetit Zëvendësministri i Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve doc. dr. Krum Nedellkov vuri në dukje se blegtoria bullgare ka nevojë për përkrahje dhe modernizim që të arrijë nivelin evropian. Po punohet për sigurimin e mekanizmave financiare, por me një buxhet të kufizuar, i cili nuk mund të azhurnohet në kuadrin e punës së qeverisë së përkohshme. Nedellkov shtoi se do të analizohen edhe rezultatet e inspektimeve në objektet blegtorale. Qëllimi është që udhëheqja tjetër e Ministrisë së Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve të ketë qartësi se ku të përqendrohet, në mënyrë që gabimet e bëra të mos përsëriten.


Më shumë nga rubrika

Propozojnë votim të përzier – me fletëvotime dhe makina

GERB paraqet një projekt për ndryshime në Kodin Zgjedhor dhe kthimin e votimit të përzier me fletëvotime dhe makina. Kjo u njoftua në një konferencë në Parlament nga Radomir Çollakov nga partia. Ata gjithashtu kërkojnë që pajisjet dhe softueri..

botuar më 21-07-30 1.26.MD
Bojko Rashkov

Forcim i presionit të migracionit në kufi

Ka presion të forcuar drejt vendit, por ai nuk është i pazakonshëm. Kështu e vlerësoi situatën Ministri i Brendshëm, Bojko Rashkov, në përgjigje të një pyetjeje parlamentare. Ministri sqaroi se rruga nëpër Evropën Juglindore është ende e ngarkuar...

botuar më 21-07-30 12.05.MD
Presidenti Radev

Sot, më 30 korrik, Presidenti do të japë mandat për formimin e qeverisë së re

Presidenti Rumen Radev do të dorëzojë mandat për formimin e qeverisë sot, më 30 korrik, në orën 5 pasdite. Këtë e bëri të ditur Kreu i Shtetit në qytetin Pleven (Bullgari Qendrore Veriore) . “Partitë dispononin kohë të mjaftueshme. Dialogu konstruktiv..

botuar më 21-07-30 9.50.PD