Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Google inkurajon azhurnimin e dy projekteve bullgare

Foto: tuk-tam.bg

Projekte të shoqatës joqeveritare “Këtu-Atje” dhe fondacionit “Dëgjo” do të përkrahen nga një program i posaçëm i internet gjigantit Google-GIC / Google Impact Challenge/. Ato janë zgjedhur bashkë me akoma 11 organizata të tjera prej 11 shteteve nga Evropa Qendrore dhe Lindore, të cilat do të marrin  përgjithësisht 2 milionë euro për realizimin e ideve të veta. Qëllimi i programit të kompanisë botërore është të ndihmojë ide të cilat e venë digjitalen në themelin e rimëkëmbjes ekonomike.

Qëllimi i ekipit të “Këtu-Atje” është të azhurnojë edhe më tepër aktivitetin e vet të deritanishëm, të lidhur me krijimin e një bashkësie prej bashkatdhetarëve, të cilët jetojnë tek ne dhe jashtë shtetit. Që nga viti 2008 deri tani fondacioni me sukses ka zhvilluar mbi 300 ngjarje dhe ka arritur deri më gjysmë milionë veta.

Ekipi i “Dëgjo” po kështu planifikon të vazhdojë misionin e vet për sigurimin e barazisë së njerëzve të shurdhër. Ata marrin miratimin e Google me projektin e vet për programin e ri master, që përfshin një këmbim ndërkombëtar dhe inovacione digjitale.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva


Më shumë nga rubrika

Kabineti zgjati gjendjen e jashtëzakonshme epidemike deri më 31 gusht

Këshilli i Ministrave vendosi që afati i gjendjes së jashtëzakonshme epidemike të zgjatet deri më 31 gusht. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, vendi ynë aktualisht renditet në vendin e shtatë për nga vdekshmëria nga Covid-19. Me dozën..

botuar më 21-07-28 5.18.MD
Stojço Kacarov

Jetëgjatësia është ulur me një vit e gjysmë vitin e kaluar

Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov theksoi tre rreziqe kryesore për sëmundshmërinë e lartë dhe vdekshmërinë në valën e katërt të pritur Covid-19 – këto janë shkalla e ulët e vaksinimit, menaxhimi i dobët i krizës vitin e kaluar dhe sistemi..

botuar më 21-07-28 5.03.MD

Mungesa e mjekëve dhe infermiereve - një problem kronik në kujdesin shëndetësor

Mbi 500 mjekë largohen nga Bullgaria për vit. Rreth Covid krizës dhe presionit mbi sistemin shëndetësor mungesa e punonjësve shëndetësorë arriti pikën e vet kritike. Statistika është më shumë se tronditëse - nëpër spitale mungojnë 470 mjekë dhe 26..

botuar më 21-07-28 9.57.PD