Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mësimi në distancë është problematik

Foto: EPA/BGNES

Mësimi në distancë thellon pabarazitë arsimore, përkeqëson njohuritë e fëmijëve dhe kërcënon të rrisë numrin e nxënësve të cilët e braktisin shkollën. Kjo ndodhi pavarësisht përpjekjeve dhe përshtatjes së shpejtë të mësuesve, tregon një analizë e mësimit elektronik në distancë e zhvilluar nga Ministria e Arsimit.

1/3 e nxënësve nuk i kanë kushtuar një kohë të mjaftueshme mësimit. Mungesat e nxënësve në procesin e mësimdhënies janë rritur me 70%. 38% e nxënësve nuk kanë qasje në pajisjet online. Vetëm 43.5% e nxënësve në qytetet e mëdha kanë qasje në internet, dhe në fshatra - 12.5%.

Sipas 40% prej mësuesve dhe 60% prej drejtorëve, njohuritë e fëmijëve janë përkeqësuar gjatë mësimdhënies në distancë. Prandaj, në vitin e ri shkollor, Ministria do të insistojë për mësimin ballë për ballë.


Më shumë nga rubrika

Procedura për lëshimin e certifikatave të shtetësisë bullgare është përshpejtuar

Për tre muajt e verës gjatë qeverisjes së kabinetit teknik u shërbyen 7600 persona, të cilët morën certifikatat e tyre për shtetësinë e fituar bullgare. Ndërsa për gjithë vitin 2020 certifikatat e lëshuara ishin 5500. Këtë e tregoi si një sukses të..

botuar më 21-09-21 1.27.MD

Bullgarët në mbarë botën mbështesin kauza bamirëse për të ndihmuar bashkatdhetarët në vendin tonë

Aftësia ose vetëm dëshira të ndihmosh dikë të bënë të ndihesh i rëndësishëm. Por, jo në atë “kuptim televiziv” sa përpara kamerave, siç thuhet, por në shpirtin dhe në zemrën tënde. Altruizmi është një vendim i thellë personal dhe me siguri nuk..

botuar më 21-09-21 1.06.MD

Viti i ri shkollor filloi dhe nëpër shkollat bullgare nëpër botë

Mbi 20 000 nxënës do të mësojnë gjatë vitit të ri shkollor në shkollat bullgare të së dielës jashtë vendit. Viti i ri shkollor u hap në mënyrë festive në respektim të të gjitha masave kundër epidemike, të shpallura në nivel lokal. Një nga 245..

botuar më 21-09-20 1.15.MD