Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Spitali kombëtar për fëmijë nuk do të ndërtohet mbi themele të vjetra

| rinovuar më 21-07-26 4.10.MD
Foto: BGNES

Ministria e Shëndetësisë është në proces ndërprerjeje të kontratës për ndërtimin e një Spitali Kombëtar të Fëmijëve me një konsorcium të udhëhequr nga Glavbollgarstroj, i cili do ta ndërtonte atë mbi themelet e një ndërtese të braktisur pranë Akademisë Mjekësore në Sofje. Kjo u njoftua nga iniciativa kombëtare "Për një spital të vërtetë për fëmijë" në faqen e saj në Facebook, duke iu referuar Zëvendësministrit të Shëndetësisë Dimitër Petrov, letra e të cilit i ishte bashkëngjitur botimit.

Arsyeja për kërkesën për ndërprerjen e ndërtimit është një instruksion i Ministrisë Rajonale se nuk mund të ndërtohet mbi themele të vjetra. Iniciativa këmbëngul për zgjedhjen e një vendi të ri për ndërtimin e një spitali të madh dhe modern, njoftoi reporterja Anelija Xhambazka. Ndërtuesi nuk është informuar për ndërprerjen e kontratës, tha para BNR-së Maja Pençeva, drejtoreshë ekzekutive e Glavbollgarstroj. "Asgjë nuk është ndalur, sepse nëse ishte kështu, do të kishte korrespondencë dhe tani për tani një korrespondencë të tillë nuk ka," tha Pençeva.

Në një njoftim dërguar mediave Ministria e Shëndetësisë informoi se më 9 korrik Ministri i tanishëm i zhvillimit regjional ka refuzuar zyrtarisht dhënien e vizës për projektimin e spitalit për fëmijë mbi themelet e vjetra, gjë që e bën të pamundur zbatimin e rekomandimit publik. Për këtë shkak Ministria e Shëndetësisë ka ndërmarrë veprime për ndërprerjen e kontratës.


Më shumë nga rubrika

Një shkollë bashkiake e nivelit evropian mirëpret nxënësit në Berkovica

Fëmijë të lumtur dhe të etur për dije - kjo është ëndrra e çdo prindi dhe mësuesi në vendin tonë. Është mjaft e mundur të "infektoheni" me këtë entuziazëm nëse e gjeni veten në shkollën bashkiake "Nikolla Jonkov Vapcarov" në Berkovica. Dizajni i..

botuar më 21-09-26 9.35.PD

Gjithnjë e më pak bullgarë dëshirojnë të bëjnë studime jashtë vendit

Gjithnjë e më pak diploma bullgare për studime jashtë vendit po certifikohen, njoftoi Ministria e Arsimit. 1536 të diplomuar në vitin e kaluar shkollor kanë marrë një apostille për arsim të mesëm. Janë certifikuar gjithsej 2652 dokumente bashke me..

botuar më 21-09-24 1.52.MD

Burgas u bë pjesë e familjes së qyteteve të gjelbra

Burgas u bë qyteti i parë bullgar që iu bashkua familjes së qyteteve të gjelbra. Marrëveshja u nënshkrua në një ceremoni të veçantë në Bruksel nga Nënkryetarja e Bashkisë për Zhvillim Strategjik dhe Ekologji, Digjitalizim dhe Përshtatje ndaj..

botuar më 21-09-23 5.24.MD