Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mësuesit nga shkollat ​​bullgare në Evropë mblidhen në Veliko Tërnovo

Foto: Facebook /@univt

Nga 27 deri më 30 korrik, Universiteti i Veliko Tërnovos "Shenjtorët Kirill dhe Metodij" është mikpritës i Javës së tretë ndërkombëtare Erasmus + "Shkollat bullgare jashtë vendit" për mësuesit në shkollat bullgare të fundjavës (të ashtuquajturat shkolla të së dielës) dhe në shkollat ​​javore në Evropë. Pjesëmarrësit janë gjithsej 45 nga Spanja, Greqia, Qiproja, Italia, Franca, Austria, Republika Çeke, Rumania, Shqipëria dhe Mbretëria e Bashkuar (Irlanda e Veriut).

Ata do të shkëmbejnë praktika të suksesshme në organizimin arsimor dhe në mësimdhënien e gjuhës bullgare, gjeografisë dhe historisë bullgare. Universiteti i Veliko Tërnovos shpreson të organizojë stazhe për studentët e tij në shkollat ​​bullgare jashtë vendit, njoftoi universiteti.


Më shumë nga rubrika

Shkolla është e destinuar për të shpëtuar të ardhmen e mijëra fëmijëve të varfër dhe të refuzuar në Bullgari

Shumë shpesh rreth datave të lidhura me arsimin, siç është 15 shtatori dhe 24 maji bëjmë një bilanc, se ne u detyrohemi shumë mësuesve tanë dhe asaj që kemi mësuar gjatë viteve në shkollë. Por, mjerisht shumë fëmijë në vendin tonë nuk kanë shans të..

botuar më 21-09-16 7.15.PD

Gabi e cila jeton në Dublin dhe rruga e saj drejt majave muzikore

Një nga bullgarët e shumtë të vegjël nëpër botë priti me shumë emocion ditën e parë shkollore në mijëra kilometra nga Bullgaria. Pavarësisht se është larg nga atdheu, Gabriella Ivanova nuk pushon së mësuari gjuhën dhe kulturën amtare në Shkollën..

botuar më 21-09-15 12.33.MD

Viti i ri shkollor vjen me dy fytyra - gëzim për nxënësit dhe frikë nga e ardhmja për disa prindër

Sipas traditës, shkollat në Bullgari hapin dyer më 15 shtator. Fillimi i vitit shkollor deri tani është shënuar si një festë, në të cilën fëmijët dhe mësuesit me padurim kapërcejnë pragun e shkollës. Por, korona-kriza la vulën e vet dhe mbi normat..

botuar më 21-09-15 6.45.PD