Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rumunët me më shumë vizita në Bullgari gjatë muajit qershor

Foto: EPA/BGNES

Në qershor, në kushtet e pandemi, udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë shtetit kanë qenë 458 700, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave. Në qershor të vitit 2019 udhëtimet kanë qenë mbi 717 000.

Vizitat e të huajve në Bullgari në qershor 2021 kanë qenë 742 800. Kalimet tranzite janë 53.1% e të gjitha hyrjeve të të huajve në vend. Qytetarët e mbërritur në Bullgari nga BE-ja kanë qenë 49.2%, ose 365 800.

Numri më i madh i vizitave është i rumunëve - 46.7%, gjermanëve - 12.9%, polakëve - 10% dhe grekëve - 6.7%. Numri më i madh i vizitave nga vendet jo-anëtare të BE-së janë nga Turqia – 123 900, ose 40.5% e vizitave të këtij grupi shtetesh.

Si arsye për të ardhur në Bullgari, 57.3% e të huajve kanë treguar "qëllime të tjera", 29.8% kanë ardhur për pushime dhe ekskursion, dhe 12.9% kanë udhëtuar për biznes.

Më shumë nga rubrika

Dimo Karakehajov: Tradita e punimit të tahinit, e transmetuar brez pas brezi

Dimo Karakehajov nga qyteti Ivajllovgrad është një punues i tahinit nga brezi i tretë . Pyetjes së Radio Bullgarisë se përse qyteti Ivajllovgrad është zona e vetme në vend, ku ritet susami, sipërmarrësi 33 vjeçar iu përgjigj:  “Sepse qyteti..

botuar më 21-09-27 7.15.PD

Një shkollë bashkiake e nivelit evropian mirëpret nxënësit në Berkovica

Fëmijë të lumtur dhe të etur për dije - kjo është ëndrra e çdo prindi dhe mësuesi në vendin tonë. Është mjaft e mundur të "infektoheni" me këtë entuziazëm nëse e gjeni veten në shkollën bashkiake "Nikolla Jonkov Vapcarov" në Berkovica. Dizajni i..

botuar më 21-09-26 9.35.PD

Gjithnjë e më pak bullgarë dëshirojnë të bëjnë studime jashtë vendit

Gjithnjë e më pak diploma bullgare për studime jashtë vendit po certifikohen, njoftoi Ministria e Arsimit. 1536 të diplomuar në vitin e kaluar shkollor kanë marrë një apostille për arsim të mesëm. Janë certifikuar gjithsej 2652 dokumente bashke me..

botuar më 21-09-24 1.52.MD