Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po rritet tensioni në sektorin e energjetikës

Kirill Domusçiev
Foto: BGNES

Në qytetin Jamboll filloi një fushatë për grumbullim nënshkrimesh për ruajtjen e "Mini Marica Iztok" dhe centralin termik elektrik "Marica Iztok-2". Fushata u organizua nga sindikata “Podkrepa” dhe këmbëngul për fillimin e bisedimeve mbi Planin e Qëndrueshmërisë dhe Zhvillimit në seksionin e energjetikës.

Në Facebook, kryetari i Konfederatës së Punëdhënësve dhe Industrialistëve, Kirill Domusçiev, kërkoi dorëheqje në menaxhimin e sektorit të energjetikës bullgare për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike. "Që nga fillimi i gushtit, Bullgaria ka energjinë elektrike më të shtrenjtë në Evropë," tha Domusçiev, duke vënë në dukje se në të njëjtën kohë vendi eksporton energji elektrike me çmime më të ulëta se ato në bursë. Që të ketë spekulim me çmimet, në vend po punon nën gjysma e kapacitetit energjetik, shpreh pakënaqësinë e vet biznesi.

Më shumë nga rubrika

Pandemia i detyroi shumë bullgarë të kthehen dhe pakësoi fondet e dërguara në shtëpi

Një rënie e mprehtë e fondeve të dërguara nga bashkatdhetarët tanë jashtë vendit, sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare. Për 7 muajt që nga fillimi i vitit, ekonomitë shtëpiake bullgare të ndihmuara me fondet e të afërmve nga jashtë, kanë..

botuar më 21-10-27 7.15.PD

Certifikatat e gjelbra dhe biznesi në Bullgari

Ka skaduar shtyrja e dhënë nga Ministria e Shëndetësisë në fund të javës së kaluar për marrjen e certifikatës së gjelbër. Që sot pa këtë dokument do të hyhet vetëm në dyqanet ushqimore, bankat, farmacitë, institucionet shtetërore dhe për vizitë..

botuar më 21-10-25 4.00.MD
Godina e Bankës Kombëtare Bullgare

Banka Kombëtare Bullgare po u ofron investitorëve 250 milionë euro borxh të ri

Banka Kombëtare Bullgare /BNB/ ofron për blerje 250 milionë euro borxh të ri të shtetit. Nëse shiten të gjitha obligacionet 10-vjeçare, borxhi i ri nga fillimi i vitit 2021 do të arrijë 1.15 miliardë euro. BNB pret që norma e interesit për..

botuar më 21-10-25 9.26.PD