Programi i ditës

Festa e kripës pranë Liqenit Atanasovsko

Foto: arkiv

Liqeni Atanasovsko shënon vjetorin e 41 nga krijimi me Festivalin e Kripës, i cili popullarizon produktet natyrore nga laguna e kripur dhe liqeni. Miqtë e Panairit do të njihen me llojet e ndryshme të kripës së Detit të Zi dhe me rrugën e saj deri në trapezën tonë. Do të prezantohen edhe produkte kozmetike me lym dhe baltë nga Deti i Zi etj. Adhuruesit e kuzhinës shtëpiake do të shikojnë se si bëhet turshi vetëm me kripë dhe perime. Për fëmijët parashikohen aktivitete që lidhen me studimin e kripësisë së ujit, vëzhgimin e kristaleve të kripës dhe gaforres së kripës.

Një punishte artistike do të prezantojë teknika për pikturimin me kripë.

Edhe këtë vit, Treni i Kripës do të transportojë vizitorët falas nga pishinat me lym dhe baltë në Muzeun e Liqenit Atanasovsko, kripës dhe zogjve “simBiotike”.

Redaktore: Darina Grigorova

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Shkëmbinjtë e Bellogradçikut – balona, verë, biçikleta, varka me dragonj dhe emocione të tjera

Gjatë kësaj vere një popullaritet të gjerë fituan fluturimet me ballon mbi shkëmbinjtë e Bellogradçikut , kurse stina aktive turistike përfundoi me festën tepër të veçantë me balona në fund të muajit shtator. Atëherë mbi 10 balona prej disa..

botuar më 21-10-17 3.15.MD

Mali Rrzhana – një vend për t'u dashuruar

E zhytur në përqafimin e malit pak të njohur Rrzhëna, Manastiri “Lindja e Hyjlindëses” pëshpërit një legjendë mesjetare e ruajtur edhe sot e kësaj dite. Dhe kisha e tij me shtatë altarët të shndërruara në shtatë paraklise kushtuar shtatë..

botuar më 21-10-05 7.15.PD

Bullgaria prezantohet në një ekspozitë turistike në Ukrainë

Më 5 dhe 6 tetor 2021, Bullgaria do të marrë pjesë në ekspozitën ndërkombëtare të turizmit UITM 2021 në Kiev (Ukrainë). Kjo është ekspozita më e madhe e turizmit në vjeshtë (UITT & UITM), sipas Ministrisë së Turizmit. Qëllimi i Bullgarisë është..

botuar më 21-10-05 6.55.PD