Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Instituti Kombëtar i Statistikave: 3% inflacion vjetor gjatë muajit korrik

Foto: arkiv

Inflacioni gjatë 7 muajve të parë të vitit 2021 është 2.3, ndërsa inflacioni vjetor për korrikun 2021 në krahasim me korrikun 2020 është 3.0%. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Më shumë janë rritur çmimet për argëtim dhe kulturë - 4.2%, ndjekur nga çmimet për transportin - 2.8% dhe faturat e shtëpisë (strehim, energji elektrike, gaz dhe lëndë djegëse të tjera).


Më shumë nga rubrika

Çmimet e energjisë elektrike në bursë u rritën në 232.39 euro

Çmimet e energjisë elektrike për të premten në shumicën e bursave evropiane të energjisë u rritën. Në Bullgari rritja është mbi 25%. Me 232.39 euro (454.52 leva) për një megavat-orë, çmimi në vendin tonë renditet ndër pesë më të lartat në..

botuar më 21-10-21 7.32.MD

Ekonomia bullgare vuan nga mungesa e stafit - ka ardhur koha për masa shpëtimi

Tregu i punës në Bullgari ka ndryshuar shumë shpejt në dy vitet e fundit dhe nuk ka më vend për plane dhe strategji afatgjata. Gjithnjë e më e vështirë bëhet për biznesin të gjejë kuadro të kualifikuara me potencial për zhvillim dhe shprehi të..

botuar më 21-10-20 12.26.MD

Çmimet në rritje po i tejkalojnë të ardhurat – çfarë masash janë të nevojshme dhe për çfarë duhet të kemi një kujdes më të madh?

Çmimet e ushqimeve, të shërbimeve, të lëndëve djegëse po rriten me një ritëm më të shpejt sesa rritja e pagave, tregon studimi ekspert i Konfederatës të Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Që nga fillimi i vitit gazi natyror është shtrenjtuar..

botuar më 21-10-18 11.52.PD